Steyler Missionare
Missionshaus St. Michael
 

weekendretraite MIJN INNERLIJK KOMPAS

 

Vrijdag 20 - Zondag 22 september 2019

Ken je het gevoel dat je even niet meer weet hoe je verder moet en onzeker of zelfs verward bent? Of misschien is er een algeheel gevoel van ontevredenheid over de koers in je leven. Anderen zullen jou, met de beste bedoelingen, adviseren. Maar je blijft toch het besef houden dat die raadgevingen voor jou niet kloppen. En in je hoofd kom je er ook al niet uit. Want de argumenten voor en tegen wegen even zwaar.

Je innerlijke kompas biedt uitkomst, dat is vooral je intuïtie, en die kun je leren gebruiken door er vooral op te gaan vertrouwen. Deze retraite helpt je gevoel te krijgen voor je innerlijk kompas en je leert hoe je het kunt gebruiken.

De weekendretraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster Centrum st Michael in Steyl, en bestaat uit zes groepsbijeenkomsten (van ruim een uur), met eenvoudige oefeningen die je behulpzaam zullen zijn het innerlijk kompas te leren gebruiken.

Naast een paar korte inleidingen op het thema bestaat deze retraite uit: meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes, beweging, lichaamswerk en verstilling. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

De retraite biedt ook volop de kans te genieten van de sfeer van deze plek, van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden. Er is ook tijd voor jezelf en er is de mogelijkheid deel te nemen aan de gebedsmomenten (in het Duits) van het klooster.

Data:               Vrijdag 20 - zondag 22 september 2019

Tijd:                 aankomst 17 uur – vertrek 15 uur
Kosten:            € 265,- (kamer met douche/wc)
                        € 240,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                        € 220,- (kamer met wastafel)                        
                        Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
Öffnet einen externen Link in einem neuen Fensteronline-registratie
tonroumen(at)bezinnen(dot)com of 06 307 101 36
www.bezinnen.com

 


Arnold Janssen Tage

14. - 16. Januar 2020 (Di. 17:45 - Do. 09:00)

Mitfeier des Arnold Janssen Festes

 


Wochenende zum Durchatmen

Herz-Jesu-Hügel Steyl

05. - 07. Juni 2020

Auszeit fürs Leben


DE: NewsView NewsView View News