Divine Word Missionaries
Mission House St. Michael's
 

MIDWEEKRETRAITE: DE HELENDE KRACHT VAN STILTE

 

maanddag 25 t/m vrijdag 29 november 2019

Ogenschijnlijk is stilte nutteloos en verloren tijd, want vaak denken we dat we geen tijd mogen verliezen. Daarom zijn we de hele dag lekker bezig en actief. Maar vaak zijn we té actief en is de balans tussen in- en ontspanning zoek. Hoe kan het rustiger worden in je leven? Dat kan door momenten van stilte in te lassen. Stilte is dus bepaald niet nutteloos. Ze is weldadig, helend zelfs. Ze is een krachtige bron die stress reduceert en je leven vitaliteit schenkt.

In deze midweekretraite kun je alle druk, prikkels en onrust achter je laten door te verstillen. Want stilte is een krachtige bron, die je vitaliteit schenkt en heelt. In de verstilling kun je loskomen van de dagelijkse stress en helderheid scheppen in datgene wat je verwart, waar je over twijfelt of waarnaar je op zoek bent. Verstilling helpt ook oude patronen los te laten, je geest rustig te laten worden en je hart mild. Je gaat ontdekken wie je werkelijk bent.

Tijdens deze retraite kom je in contact met stilte door veel te zwijgen. Het klooster, de plek waar deze retraite plaatsvindt, helpt daarbij omdat het al eeuwenlang een plaats is waar verstilling tot de vanzelfsprekende leefstijl behoort en alles meewerkt de blik naar binnen te richten.

De dagen beginnen met een dagopening, eenvoudige lichaamsoefeningen en een stille ochtendmeditatie. Na het ontbijt in stilte is er een bijeenkomst van ongeveer een uur, met een korte inleiding. Dan is er een  meditatie en een reflectieopdracht. De rest van de dag bestaat uit stille meditaties, tijd voor jezelf, reflectie, dagboekaantekeningen, wandelen, rusten, lezen of gewoon niets doen. Er is ook de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. In de avond ronden we de dag meditatief af.

Deze stilteretraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster Centrum st Michael in Steyl. Geniet ook van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden.

Data:               Maandag 25 t/m vrijdag 29 november 2019
Tijd:                 start: 15.30 uur – einde: 13.30 uur
Kosten:            € 465,- (kamer met douche/wc)
                        € 430,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                        € 405,- (kamer met wastafel)                        
                        Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
Öffnet einen externen Link in einem neuen Fensteronlineregistratie
tonroumen@bezinnen.com
of 06 307 101 36
www.bezinnen.com


Arnold Janssen Tage

14. - 16. Januar 2020 (Di. 17:45 - Do. 09:00)

Mitfeier des Arnold Janssen Festes

 


Wochenende zum Durchatmen

Herz-Jesu-Hügel Steyl

05. - 07. Juni 2020

Auszeit fürs Leben


Wochenende zum Durchatmen

Herz-Jesu-Hügel Steyl

16. - 18. Oktober 2020

Auszeit fürs Leben


EN: NewsView NewsView View News