Divine Word Missionaries
Mission House St. Michael's
 

VIJFDAAGSE RETRAITE: ZOMERTIJD, ADEMTIJD

 

woensdag 31 juli t/m yondag 4 augustus 2019

In de zomer staat de natuur volop in bloei en is er leven in overvloed. Wij mensen vormen een onderdeel van de natuur, zijn zelf ook natuur. Ook wij kunnen bloeien en het leven volop in ons laten stromen. We hoeven alleen maar tijd te nemen om rust te vinden en op adem te komen. Dat kan in deze retraite. Je neemt tijd voor jezelf en vertraagt je levenstempo. In die vertraging kan helder worden hoe je leven eruit ziet, wat belangrijk voor je is en wat je anders zou willen. Meditaties vormen de belangrijkste ‘voertuigen’ van deze retraite en deze vormen een belangrijke sleutel om bij jezelf te komen en vanuit het contact met je bron helderheid te scheppen en nieuwe groei mogelijk te maken.

Op het programma van deze zomerretraite staan diverse meditaties zoals ademmeditatie, loopmeditatie, stiltemeditatie, yogameditatie, muzikale meditatie en meditatief dansen. Daarmee versterk je ook je verbondenheid met de aarde, de natuur en je intuïtie. Deze retraite is een kennismaking met verschillende meditatievormen, maar dat niet alleen. De retraite is zo opgebouwd dat ze geleidelijk uitmondt in de vraag wat er zich in jou wil meedelen.

Dagelijks zijn er ’s ochtends en ’s avonds groepsbijeenkomsten (die telkens ongeveer vijf kwartier duren). Naast korte inleidingen op het thema en de deelthema’s bestaat deze retraite uit: meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes, verstilling en beweging.  Aan het einde van de middag is er nog een meditatie en in de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de gehele retraite is in stilte).

Ook is er gelegenheid (op basis van vrijwilligheid) deel te nemen aan de gebedsmomenten van het klooster (in het Duits): een mooie manier om mee te deinen op het kloosterritme. De middagen zijn voor jezelf, om te rusten, te lezen of te wandelen langs de Maas of in de kloostertuinen.

Deze retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen, Centrum St Michael in Steyl. Laat je inspireren door deze prachtige retraite op een bijzondere locatie en maak kennis met uiteenlopende meditatievormen. Geniet ook van de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden.

Data:               Maandag 31 juli t/m vrijdag 4 augustus 2019
Tijd:                 start: 15.30 uur – einde: 13.30 uur
Kosten:            € 465,- (kamer met douche/wc)
                        € 430,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                        € 405,- (kamer met wastafel)                        
                        Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
Öffnet einen externen Link in einem neuen Fensteronlineregistratie
Öffnet ein Fenster zum Versenden einer E-Mailtonroumen(at)bezinnen(dot)com
of 06 307 101 36
Öffnet einen externen Link in einem neuen Fensterwww.bezinnen.com


Zingen met hart en ziel

maandag 21 t/m donderdag 24-oktober 2019

Cat: bezinning

Wochenende zum Durchatmen

Herz-Jesu-Hügel Steyl

25. - 27. Oktober 2019

Auszeit fürs Leben


Yoga des Herzens

Wochenende "Yoga des Herzens"

8. - 19. Nov. 2019 (Fr. 18 Uhr - So. 13 Uhr)


MIDWEEKRETRAITE: DE HELENDE KRACHT VAN STILTE

maanddag 25 t/m vrijdag 29 november 2019


EN: NewsView NewsView View News