Steyler Missionare
Missionshaus St. Michael
 

De innerlijke weg

 

22 t/m 24 april 2016

weekend mystieke tekstlezing

De innerlijke weg

 

Aan de hand van mystieke teksten zullen we de weg naar binnen verkennen en daarbij de mooie uitdaging aangaan om onze eigen en unieke weg in liefde te gaan. Zo schreef Hadewijch:

Wie de liefde volledig wil verkennen, mag ver reizen: door haar weidse weidsheid, haar hoogste hoogte, haar diepste afgrond. Zij mag door alle stormen heen de wegen blijven zien.”

Welke hoogtes en dieptes zijn aanwezig in onze ziel? Welke levensrichting komen we daar op het spoor? Hoe worden wij op die weg geleid? Zo schreef Juan de la Cruz:

“geen licht, geen gids, dan wat er gloeide in het hart; dat gidste mij”

Over de innerlijke weg  zullen we met elkaar spreken en uitdiepen wat het betekent van onszelf te houden als een uniek persoon en vertrouwen te hebben in de weg die wij verlangen te gaan.

Durven wij de uitdaging aangaan om onszelf te ontdekken als een uniek en bijzonder persoon? Kunnen we in ons innerlijk ook bij God naar binnengaan? Zo schreef Julianne van Norwich:

“Of wij nu bewogen worden tot Godskennis of tot kennis van onze eigen ziel, beide motieven zijn goed. God is ons nader dan onze eigen ziel.”

 

Data:   vrijdag 22 t/m zondag 24 april 2016
Tijd:    aankomst tussen 16.00 en 17.30 uur vertrek 16.00 uur
Kosten: € 195 (gedeelde douche en toilet) € 215 (eigen douche en toilet)

Info en opgave: Petra Galama
Tel: 06-52115226
mail: spiritwijs(at)your-mail(dot)com
web: www.spiritwijs.eu

Petra Galama brengt mensen in aanraking met hun eigen bezieling en verlangen en zet hen in hun kracht op de unieke weg die ieder gaat. Petra werd ooit diep getroffen door de woorden van Julianne van Norwich, een Engelse mystica. Zij verdiepte zich in de mystiek en promoveerde hierin in Groot-Brittannië.

 


Ein Steyler Wochenende

29. - 31. März 2019

für alle die mehr von Steyl und den Steylern kennen lernen wollen


Wochenende zum Durchatmen

Herz-Jesu-Hügel Steyl

03. - 05. Mai 2019

Auszeit fürs Leben


DE: NewsView NewsView View News