Steyler Missionare
Missionshaus St. Michael
 

weekendretraite - DE REIS NAAR JE HART

 

Vrijdag 21 - zondag 23 april 2017

In deze retraite maak je meer ruimte voor de kwaliteiten van je hart zoals genegenheid, vrede en harmonie. Je gaat na of je hartenwens voldoende ruimte krijgt en welke hindernissen er zijn.

Van iemand die gepassioneerd leeft, zijn genegenheid laat stromen en vergevingsgezind is, zeggen we dat hij of zij een groot hart heeft. Deze retraite is bedoeld om de kwaliteiten van het hart verder te ontwikkelen. Je verkent je levensgevoel en je  hartenwens en gaat na of deze voldoende ruimte krijgt. Je onderzoekt ook de hindernissen die er zijn: waar ben je mee in strijd? Wat lukt niet? Als je erachter komt wat er in de weg zit, kun je je daarvan bewust worden en andere keuzes maken.

Deze retraite is een mooie gelegenheid meer ruimte te maken voor ons hart en de kwaliteiten die erbij horen zoals genegenheid en harmonie. De retraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster st Michael in Steyl, en bestaat uit zes groepsbijeenkomsten van ruim een uur, waar eenvoudige oefeningen behulpzaam zullen zijn om het hart te voeden en te verzachten.

Naast een paar korte inleidingen op het thema en de deelthema’s bestaat deze retraite uit: meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes, verstilling en beweging. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust.

Deze retraite biedt ook volop de kans te genieten van de sfeer van deze plek, de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke kloostermaaltijden. Er is ook tijd voor jezelf om te rusten, te wandelen en te lezen en je kunt ook deelnemen aan de gebedsmomenten (in het Duits) van het klooster.

Data:                Vrijdag 21 - zondag 23 april 2017
Tijd:                 aankomst 17 uur – vertrek 15 uur
Kosten:             € 245,- (kamer met douche/wc)
                        € 220,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                        € 200,- (kamer met wastafel)                        
                        Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
onlineregistratie
tonroumen@bezinnen.com
of 06 307 101 36
www.bezinnen.com
 


Ein Steyler Wochenende

29. - 31. März 2019

für alle die mehr von Steyl und den Steylern kennen lernen wollen


Wochenende zum Durchatmen

Herz-Jesu-Hügel Steyl

03. - 05. Mai 2019

Auszeit fürs Leben


DE: NewsView NewsView View News