Steyler Missionare
Missionshaus St. Michael
 

WEEKENDRETRAITE: EEN RUSTIG GEEST, EEN MILD HART

 

22 t/m 24 maart 2019

Je kent het vast wel: er zijn zoveel gedachten per dag, je piekert en hebt zorgen. Dat zorgt ervoor dat je hoofd en hart onrustig blijven. Kennelijk zijn er genoeg krachten die je van je innerlijke rust en vrijheid beroven. Wat kun je doen? Over de hele wereld bestaan er spirituele tradities die meditatieve methodieken hebben ontwikkeld met een rustige geest en een mild hart als doel. Er is dus beslist meer nodig dan het inlassen van verschillende pauzes per dag. Het vraagt om uit een ander vaatje te tappen en een weg naar binnen te bewandelen om krachten die ons onrustig maken tot zwijgen te brengen en te transformeren. Een rustige en ontspannen ademhaling is behulpzaam en ook kun je leren niet overal bovenop te zitten of overal in de duiken. In plaats van deelnemer kun je waarnemer worden en ook dat zal rust brengen en ruimte geven. Tijdens deze retraite krijgen je geest en je hart volop ruimte te ontspannen en je hart bovendien de gelegenheid mild te worden. 

De weekendretraite vindt plaats in het prachtige, aan de Maas gelegen klooster Centrum st Michael in Steyl, en bestaat uit zes groepsbijeenkomsten van telkens ongeveer vijf kwartier. Naast een paar korte inleidingen op het thema zijn er meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes, beweging en lichaamswerk. In de avonden ronden we de dag af en brengen deze tot rust. De retraite is verstillend, dat wil zeggen met momenten van stilte (niet de hele retraite is in stilte).

Deze retraite biedt ook volop de kans te genieten van de sfeer van deze plek, de kloostertuinen, de Maas en de heerlijke maaltijden. Er is ook tijd voor jezelf en er is de mogelijkheid deel te nemen aan de gebedsmomenten (in het Duits) van het klooster. Ontdek in dit weekeinde hoe je geest rustiger en je hart milder kan worden.

Data:               vrijdag 22 t/m zondag 24 maart 2019
Tijd:                 start: 17 uur – einde: 15 uur
Kosten:             € 265,- (kamer met douche/wc)
                        € 240,- (2-pers. kamer met douche/wc)
                        € 220,- (kamer met wastafel)                        
                        Inclusief: Eén of tweepersoonskamer op basis van volpension

Begeleiding:      Ton Roumen

Info en aanmelden: 
Öffnet einen externen Link in einem neuen Fensteronlineregistratie
tonroumen@bezinnen.com
of 06 307 101 36
www.bezinnen.com


DE: NewsView NewsView View News